Maak kennis met onze klanten: Kaan Demirag

 

Deze keer stellen we je voor aan: Kaan Demirag

Leeftijd: 36
Woonplaats: Turkije
Rijdt paard sinds: 8 jaar oud
Paarden gestald in Baarlo: Le Jeune & Forlan
Paarden gestald in Istanbul: Diva & Dento
Springt op: 1.35m niveau

 

Ruim twee jaar mag Carpe Diem Equestrian Team Kaan Demirag tot hun clientèle rekenen. Deze entrepreneur verdeelt zijn tijd tussen het runnen van een groot bedrijf en zijn familie in Istanbul, naast zijn paarden in Nederland en Turkije.

Hoe ben je bij Carpe Diem terecht gekomen?
“Ik heb van mijn achtste tot mijn dertiende gereden. Daarna kreeg mijn opleiding voorrang en heb ik een lange tussenpauze genomen. Toen ik 26 werd, vond ik het tijd om het rijden weer op te pakken. Destijds trainde ik bij Avni en werden Efe en ik goede vrienden. Zo is het begonnen.”

Wat zijn je ervaringen bij Carpe Diem?
“Het team houdt net zoveel van de sport als ik. Wanneer ik in Turkije ben, weet ik dat er goed voor mijn paarden gezorgd wordt. Ze worden getraind door de Carpe Diem ruiters, zij houden de paarden in vorm. Zodat ik ze uit kan brengen op concours en van de sport kan genieten. De wedstrijden worden rondom mijn agenda gepland, zodat als ik er ben er ook tijd is om met het team op te trekken.”

Wat heb je zoal geleerd bij Carpe Diem?
“De afgelopen 2 jaar ben ik gegroeid van 1.20m tot 1.35m niveau. Het springen op internationaal niveau brengt een hele nieuwe dimensie met zich mee. Het beste eraan vind ik dat er altijd een nieuwe uitdaging is. Bij de andere sporten die ik beoefen, zoals tennis, boksen, windsurfen en skiën is dat anders. Er is niet per se een heel andere benadering nodig, terwijl bij springen ieder parcours anders is en nieuw inzicht vergt. Dat test mijn capaciteiten als ruiter steeds weer. Het is geen moment saai, dat is zeker.”

Wat maakt Carpe Diem zo bijzonder?
“Deze stal is ongeëvenaard. De atmosfeer is warm en vriendelijk en het voelt als mijn tweede thuis. Alles wat je ziet op stal in Baarlo en alles wat het team doet is van hoge kwaliteit. Dit stelt hun klanten in staat om op de top van hun kunnen te presteren.”

Wat mogen we in de toekomst van je verwachten?
“Ik beleef plezier aan het rijden van mijn paarden in Nederland en in Turkije. Ik wil mijn tijd goed verdelen tussen het springen, mijn familie en vrienden en het runnen van het familiebedrijf. Voor mij zijn de bezoeken aan Nederland een soort mini-vakantie. En als ik mijzelf kan blijven ontwikkelen als ruiter, dan heb ik het beste van twee werelden.”

Up