Filosofie

 

Efe Siyahi en Avni Atabek ontmoetten elkaar in 2005 in de Turkse stad Istanbul. De twee konden toen nog niet voorzien dat deze ontmoeting hun beide levens voorgoed zou veranderen. Samen zette de twee heren in 2015 Carpe Diem Equestrian Team op. Hun gezamenlijke doel is om een gewaardeerd en betrouwbaar netwerk neer te zetten.

Efe’s vader Cem zorgde voor een ontmoeting tussen de twee paardenliefhebbers. Avni was toentertijd directeur van een groot hippisch centrum in Turkije. Hij kwam al sinds langere tijd naar Nederland voor de hippische sport en paardenhandel. Efe was een jeugdige getalenteerde amateur-springruiter. Inmiddels wonen de zakenpartners al een aantal jaar in Nederland.

In Limburg kwamen ze in aanraking met Emile Hendrix die ze van getalenteerde springpaarden en training voorzag. En met succes; Avni nam deel aan en won een flink aantal landenwedstrijden in Turkije. Efe is inmiddels een succesvolle professionele springruiter. Dit alles heeft de basis gelegd voor het pad dat ze nu met Carpe Diem Equestrian Team bewandelen. Het bedrijf heet niet voor niets Carpe Diem. Ze focussen zich op het heden en plukken de dag. Paarden denken ook op deze manier en ruiters zouden dat ook meer moeten doen.

De keuze om zich in Limburg te vestigen was geen lastige. Limburg ligt in het centrum van Europa waardoor het een populaire plek is voor vele grote namen in de hippische wereld. De ligging is ideaal om alle delen van Nederland, Duitsland en België te bereiken: de sterkste landen op het gebied van paarden. Avni: ‘Het klimaat en de natuur hier zijn perfect voor het fokken van paarden. Wij zijn maar een paar honderd kilometer verwijderd van de beste stoeterijen ter wereld. Hierdoor hebben wij makkelijk toegang tot de beste jonge paarden om te trainen en verkopen.’

Bij Carpe Diem Equestrian Team komt kwaliteit op de eerste plaats. Dit gebeurt samen met het team dat hoog in het vaandel staat bij Avni en Efe en als familie wordt beschouwd. Carpe Diem verleent diensten aan springruiters. Tot deze diensten behoren het managen en trainen van ruiter, managen en trainen van paard, stalling en de logistiek rondom het rijden en verkopen van paarden. Naast hetgeen wij de beste faciliteiten hebben voor het rijden van paarden, is het centrum ontworpen volgens de hoogste hippische standaarden. Het gehele complex voldoet aan alle veiligheids- en gezondheidsregels. Gasten moeten zich kunnen vermaken en de dag plukken op onze equestrian centre. Dit alles gebeurt in een complex met een fantastisch architectonisch design.

Up