Nick van Hout komt dicht bij tweede plaats in het Duits Kampioenschap Quads

Nick van Hout uit Beringe is in het Duits Kampioenschap Quads in Schopfheim dicht bij een tweede plaats gekomen. Modder gooide in zowel de eerste als de tweede manche roet in het eten. Hij reed in de eerste manche tot in de laatste ronde op een tweede plaats maar kwam toen vast te staan in de modder waardoor hij genoegen moest nemen met een vierde plaats. In de tweede manche moest met een mechanisch probleem vroegtijdig de wedstrijd verlaten.

Tijdens de kwalificatie zette Van Hout een mooie eerste tijd neer. Maar toen….de regen viel naar beneden en de baan stond blak. In de eerste manche pakte Van Hout een goede start en kon op een vierde plaats aan de wedstrijd beginnen. Met een goed ritme wist hij op te klimmen naar de tweede plek. “Het ging lekker tot in de laatste ronde waar ik vast kwam te staan in de modder”. Dit kostte van Hout twee plaatsen waardoor hij uiteindelijk genoegen moest nemen met een vierde plaats.

Eenmaal in de paddock kwam Van Hout erachter dat de motor veel last had van het water. Na alles goed schoon te hebben gemaakt ging hij met frisse moed van start in de tweede manche.

Nick startte goed, maar de modder hield Van Hout in z’n greep. De motor begon te stotteren waardoor hij besloot om de pits in te gaan om te kijken of het probleem verholpen kon worden. Helaas is dat niet gelukt, waarna Van Hout de wedstrijd heeft moeten verlaten.

“Het was een nat weekend. We hopen dat het droog blijft bij de volgende wedstrijd in Valkenswaard”.

Aanstaande zondag staat er voor Nick een wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Quads op het programma in Valkenswaard.

Lees hier het hele artikel.

nick_schopfheim

Up