Nick van Hout scoort top vijf plaats in het Duits Kampioenschap Quads in Reutlingen

Nick van Hout heeft in het Duits Kampioenschap Quadcross in Reutlingen een top vijf plaats weten te behalen. De rijder uit Beringe kwam in de eerste manche dicht achter de derde man op een vierde plaats over de finish. Ook in de tweede manche reed hij in de top vijf totdat een lekke band er voor zorgde dat hij hard ten val kwam en noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten.

Het weekend in Reutlingen begon voortvarend voor Nick. Hij wist zich namelijk als derde te kwalificeren voor de wedstrijd en liet hiermee zien dat hij de snelheid had om in de top vijf te kunnen finishen in de manches.

In de eerste manche pakte hij een goede start en kwam op een vijfde plaats door de eerste bocht. Nick werkte een nette wedstrijd af en wist gedurende de manche een plaats winst te boeken. Vervolgens begon hij het gat tot aan de derde man te dichten. Helaas was de manche net iets tekort waardoor hij geen serieuze aanval meer in kon zetten en genoegen moest nemen met een vierde plaats.

Ook in de tweede manche startte Nick als vijfde maar al snel kreeg hij te kampen met een lekke band. Hier wist hij opdat moment nog niets en bleef daardoor het tempo strak houden. Dit had tot gevolg dat hij bij een sprong helemaal scheef landde en flink over de kop ging. Nick moest met de EHBO mee voor controle maar gelukkig was er niets serieus aan de hand en kon hij op eigen kracht terugkeren naar het rennerskwartier.

Nick is tevreden over zijn rijden en hij kijkt nu dan ook al uit naar de wedstrijd van aankomend weekend!

Lees hier het originele artikel.

nick_carpediem

Up