Nick van Hout dicht bij top tien plaats in ONK Quads in Mill

Nick van Hout uit Beringe is in de vierde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Quads in Mill net buiten de top tien geeindigd. In beide manches kwam hij op een twaalfde plaats over de finish en eindigde hiermee ook in het dagklassement op een twaalfde plaats.

Nick reed in Mill weer zijn eerste wedstrijd sinds lange tijd op het zand. Dit had tot gevolg dat hij problemen had met de afstelling van zijn vering om deze voor dergelijke circuits zoals deze goed in orde te krijgen.

In de eerste manche reed hij de hele manche op een elfde plaats maar omdat hij in de laatste ronde niet goed uit kwam bij het passeren van achterblijvers werd hij op een twaalfde plaats afgevlagd. Ook in de tweede manche kwam hij na een constant gereden wedstrijd op een twaalfde plaats over de finish. Dit zorgde ervoor dat hij ook in het dagklassement op een twaalfde plaats eindigde.

In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap staat Nick op een twaalfde plaats en heeft een achterstand van slechts drie punten op de elfde man. Over vier weken gaat het kampioenschap verder in Valkenswaard. Aankomend weekend zal Nick starten in het Duits Kampioenschap Quads op het circuit van Reutlingen. Dit is een hard circuit waarop Nick zich ongetwijfeld goed thuis zal voelen.

Daguitslag ONK Quads Mill:

1 Joe Maessen 100 Pnt

2 Ricardo Phoelich 86 Pnt

3 Marc de Vries 81 Pnt

4 Joeri Coppelmans 76 Pnt

5 Jan Vlaeymans 70 Pnt

12 Nick van Hout 58 Pnt

Tussenstand ONK Quads:

1 Joe Maessen 364 Pnt

2 Ricardo Phoelich 302 Pnt

3 Rome Huibers 291 Pnt

4 Marc de Vries 288 Pnt

5 Ingo ten Vregelaar 286 Pnt

12 Nick van Hout 196 Pnt

Up