Nick van Hout dicht bij de top tien in het EK Quads in Duitsland

Nick van Hout uit Beringe is in de vierde wedstrijd om het Europees Kampioenschap Quads in het Duitse Moorgrund net buiten de top tien geeindigd. In zowel de eerste als de tweede manche kwam de Yamaha coureur als elfde binnen en werd hiermee twaalfde in het dagklassement.

De rondetijden op het circuit van Moorgrund lagen onder de anderhalve minuut. Dit betekende dat het een korte baan was, die ook niet al te breed was. Op zaterdag kwalificeerde Nick zich als zeventiende en was vastbesloten om op zondag hoger op het uitslagenblad te staan.

Op zondag waren de weersomstandigheden een stuk minder goed. Hagel, regen en zon wisselden elkaar af. Dit zorgde ervoor dat de baan er voor de eerste manche nat bij lag. Al snel na de start van de eerste manche kreeg Nick af te rekenen met een kapotte bril waardoor hij aan het einde van de tweede ronde even de pits in ging om een nieuwe op te zetten. Hierbij gingen vele plaatsen verloren maar hij kwam sterk terug en wist zich gedurende de wedstrijd toch nog helemaal terug te knokken naar een elfde plaats.

In de tweede manche kwam hij na een slechte start al snel goed in zijn ritme en wist er opnieuw een elfde plaats uit te halen. Hiermee eindigde hij net een plaats achter Marc de Vries.

Met tweemaal een elfde plaats eindigde Nick op een twaalfde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het Europees Kampioenschap bezet hij de elfde plaats en staat slechts drie punten achter de tiende man. Aankomende zondag zal de rijder uit Beringe starten in de vierde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Quads in Mill.

Daguitslag EK Quads in Duitsland:

1 Andrea Cesari 38 Pnt

2 Mike van Grinsven 38 Pnt

3 Zdnek Polacek 32 Pnt

4 Ingo ten Vregelaar 31 Pnt

5 Joe Maessen 27 Pnt

12 Nick van Hout 20 Pnt

Tussenstand Europees Kampioenschap Quads:

1 Edgars Mengelis 156 Pnt

2 Adrian Mangieu 150 Pnt

3 Mike van Grinsven 133 Pnt

4 Ricardo Phoelich 116 Pnt

5 Ingo ten Vregelaar 112 Pnt

11 Nick van Hout 69 Pnt

Up