Efe Siyahi

Naam: Efe Siyahi

 

Efe Siyahi voltooide zijn basisonderwijs in Eskisehir. Hij ging hierna naar de İstek Atanur middelbare school. Hij zette zijn academische carrière voort aan de Istanbul Bilgi Universiteit op de afdeling Sociologie en studeerde af in 2009. Tijdens zijn studietijd in Istanbul kwam hij voor het eerst in Baarlo. Hij vond het daar zo geweldig dat hij vanaf toen regelmatig in Limburg op bezoek ging.

Natuur en dieren waren altijd belangrijk voor Efe. Tijdens zijn opleiding nam hij deel aan tal van projecten om dierenwelzijn te bevorderen. Deze liefde voor dieren en natuur trok hem uiteindelijk naar de paardensport: de enige sport met dieren.

Op zijn 14de verjaardag ging zijn paardensportcarrière van start met een paard genaamd Palermo. Vrienden van Efe gaven Palermo als een verjaardagscadeau tijdens een picknick bij een van de paardenclubs. Sinds die dag is hij actief in de paardensport en heeft Efe al meerdere kampioenschappen gewonnen. Hij is uitgegroeid tot een van de meest consistente hippische ruiters die Turkije ooit heeft gehad. Op zijn 18e besloot hij zijn droom na te jagen en een professionele ruiter te worden.

Nadat Efe enige tijd zijn rijvaardigheden bij de KGCC club had verbeterd met zijn coach Avni Atabek, besefte hij al snel dat Turkije beperkte kansen en kampioenschappen heeft. Efe kon zich niet verder te verbeteren in Turkije. Om zijn droom om een internationale ruiter te worden na te streven nam hij een belangrijke stap in zijn carrière: hij werd in 2008 de leerling van de bekende Emile Hendrix in Limburg.

Efe Siyahi bleef in de tussentijd succesvol in de hippische sport in Europa en vertegenwoordigde Turkije succesvol gedurende vele kampioenschappen.

Efe Siyahi ging door met intensief trainen en bleef zichzelf ontwikkelen. Naast de training en hulp van Emile Hendrix, kreeg hij ook training van andere topruiters en instructeurs over de hele wereld. Hij volgt ook zijn race-programma’s in de Europese kampioenschappen samen met zijn team coach Henk Van de Broek en vertegenwoordigt Turkije op vele internationale wedstrijden.

Het leven is een opeenvolging van beslissingen dat altijd vol zit met obstakels. Ik geloof dat een persoon de moed en geduld moet hebben om succes te bereiken.

Efe Siyahi
Up