Omer Karaevli blijvend in vorm bij de Sunshine Tour

Met de goede prestaties van ons team gedurende de Sunshine Tour werd een speciaal persbericht uitgegeven door het evenement:

PERSBERICHT – Vanaf de eerste dag was deze Turkse ruiter buitengewoon successvol in de Young Horse rubrieken. Omer Karaevli voegde nogmaals diverse toprondes toe aan zijn lijst van successen in de jonge paarden rubrieken.

Omer heeft zijn basis in Duitsland en nam deel aan de 2016 Olympische Spelen in Rio de Janeiro, waarmee hij de eerste Olympische springruiter was voor Turkije in 56 jaar.


Hij bezette zowel de eerste als de tweede plaats in groep A van de rubrieken voor zesjarigen respectievelijk met Just call me May and Istinov. Omer vertelt: “Dit zijn jonge paarden die ik in oktober voor het team van Carpe Diem ben gaan rijden. We zijn heel blij met hun goede resultaten en hun progressie in de afgelopen paar maanden. Het doel voor het team is om deze paarden klaar te maken voor verkoop en ze naar een hoger niveau in de sport te brengen. Team Carpe Diem heeft in totaal 19 paarden meegebracht en daarvan rijd ik er 9.”


In groep A voor vijfjarigen werd fel gestreden om de winst, die behaald werd door Dominique Joassin met Dame de Coeur voor België. De tweede plaats was voor Omer Karaevli, dit keer op de in België gefokte Obabelute-M.


In groep B voor zevenjarigen wist Omer zowel de vierde als de vijfde plek te bezetten. “Het is mijn eerste Sunshine Tour en ik vind het fantastisch. We blijven voor de hele periode van zes weken. Ik denk dat de tour ideaal is om zowel paarden als ruiters ervaring te laten opdoen”.

Up